De kat in de kelder

Majoor Evarist Tanghe laat zeer tegen de zin van zijn “zure” zus Serafine, het kansarme gezin De Cat tijdelijk in de kelders van zijn huis wonen in afwachting van een sociaal appartement.

Het gezin De Cat dat bestaat uit vader Felix, moeder Sylvia, dochter Kim en grootmoeder Madeleine trekt aanvankelijk met tegenzin in bij de majoor. Dat slaat helemaal om als blijkt dat het huis van de majoor grenst aan een bankgebouw.

Felix ziet zijn kans op de “jackpot” schoon en besluit een tunnel te graven van in de kelder bij de majoor tot in de kelders van de bank waarin zich de kluizen bevinden. Het wordt uiteraard een hachelijke onderneming om dit te doen zonder dat de majoor en zijn zuster dit merken.

Er zijn echter wel enkele knelpunten : Waar moeten ze met de aarde uit de gegraven tunnel naar toe ? Hoe verbergen ze de toegang tot de tunnel voor nieuwsgierige blikken ? Hoe maskeren ze het lawaai van de drilboor die er aan te pas komt … ?

Uiteraard leidt dit tot hilarische situaties .

Spelen mee: Martine Vanbelle, Carine Mortier, Mieke Sap, Elke Vanryckeghem, Eva Verhaeghe, Ernst Pröckl, Jeroen Ryckeboer, Thijs Buffel en Frederik Ameloot.